ELECTROSECURITATE / Detectoare de tensiune

Detectoarele (testerele) de tensiune si dispozitivele de indicare si/sau avertizare a prezentei tensiunii sunt aparate electronice utilizate ca dispozitive de protectie impotriva riscurilor electrice. Detectoarele sunt destinate verificarii prezentei/absentei tensiunii in toate tipurile de instalatii electrice. Prezenta tensiunii este semnalizata optic si acustic. Detectoarele de tensiune sunt realizate in concordanta cu prevederile standardului SR EN 61243 si se afla intr-o permanenta stare de veghe, apte pentru verificarea VTL-ului. Testerele de indicare si/sau a prezentei tensiunii sunt montate in instalatiile electrice de MT si au rolul de a avertiza personalul autorizat impotriva patrunderii accidentale dincolo de ingradirile mobile ale instalatiilor electrice sau a altor echipamente interioare de 6-35 kV ori de a bloca accesul personalului in zonele cu pericol de electrocutare.

Detectoare de tensiune

 • Joasa Tensiune

  Multitesterele utilizate in instalatiile electrice de JT sunt concepute asa fel incat sa realizeze mai multe functii printre care semnalizarea optica si acustica a prezentei tensiunii pe conductoarele instalatiei cat si nivelul tensiunii si/sau verificarea succesiunii fazelor in retelele electrice trifazate de joasa tensiune.

  Mai mult

  Joasa Tensiune

 • Medie si Inalta Tensiune

  Detectoarele de tensiune pentru instalatii electrice interioare si exterioare de MT si IT, utilizabile atat pe timp uscat cat si cu precipitatii sunt dispozitive specializate pentru realizarea in conditii de siguranta a operatiei de verificare a prezentei/absentei tensiunii (VLT). Toate detectoarele de tip DTCIER sunt in permanenta stare de veghe, insa inainte de fiecare utilizare trebuie testata functionarea lor prin apasarea butonului de test. In cazul in care bateria este incarcata si circuitele electronice sunt in stare de functionare, prin...

  Mai mult

  Medie si Inalta Tensiune

 • Dispozitive avertizare prezenta tensiune

  Dispozitivele de avertizare/indicare a prezentei tensiunii in celulele electrice interioare de MT au rolul de a sezisa prezenta tensinii pe barele instalatiei electrice, de a avertiza personalul autorizat prin semnale optice si acustice asupra acestui lucru, sau chiar de a bloca accesul in zonele cu pericol de electrocutare. Existenta acestor mijloace de avertizare au menirea de a preveni intrarea accidentala a personalului autorizat in celula aflata sub tensiune si a evita electrocutarea.

  Mai mult

  Dispozitive avertizare prezenta tensiune